Lasica, Satinský, Filip: Pozor, na všetko sa pamätáme! (1999)

Lasica, Satinský, Filip: Pozor, na všetko sa pamätáme! (1999)

Komická dvojica Milan Lasica a Július Satinský sa nezmazateľne zapísala do histórie slovenského humoru. Už počas štúdia na VŠMU začiatkom 60. rokov účinkovali v Tatra revue, kde s veľkým úspechom predvádzali svoje autorské dialógy. Neskôr účinkovali v Divadle na korze. Ich komika je založená na satirickej interpretácii bežných životných situácií. Diváci ich vnímali najmä ako vynikajúcich interpretov so svojským originálnym inteligentným humorom. Tým sa odlišovali od ostatných zabávačov.

K spolupráci si prizvali aj hudobníka, skladateľa a herca Jaroslava Filipa, s ktorým nahrali prvý spoločný album bol Bolo nás jedenásť. Texty piesní obsahovali kritické reflexie na spoločenské dianie a správanie sa ľudí. Nasledovali ďalšie populárne albumy S vetrom o preteky, My a Sťahovaví vtáci. Kabaret Ktosi je za dverami patril k tomu najlepšiemu v televíznom vysielaní. Takisto ich divadelné prestavenia v Štúdiu L+ S Deň radosti a Jubileum sa tešili obľube publika.

V zábavnej relácii Pozor, na všetko sa pamätáme! (1999) si spolu s Jarom Filipom zaspomínali na svoju dlhoročnú tvorivú spoluprácu a účinkovanie v divadle, televízii i rozhlase. Redakčne pripravila a s hosťami sa rozprávala redaktorka Viera Benediková. Réžiu mala Táňa Tadlánková. Hudobná a zvuková spolupráca Lýgia Vojtková, Stanislava Ďurišová a Imrich Adamko.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: RTVS]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame