Variácie na tému „deti“ so Stanom Štepkom (1976)

Variácie na tému „deti“ so Stanom Štepkom (1976)

Poslucháči, ktorí si pamätajú obľúbené Nedeľné zábavníky, určite vedia, že ich pravidelnou súčasťou boli aj Variácie - relácia, v ktorej sa skloňovalo, časovalo a stupňovalo, čiže ohýbalo vždy jedno slovo. Do tohto zábavného bloku sme zaradili Variácie na tému „Deti" - detské zrnká múdrosti, detské vtipy, žarty, hry, pesničky, jednoducho čarovný svet detí očami humoristov.

Zabaví vás scénka O zázračnom dieťati, poviedka Polemika, v ktorej zvíťazil talent, Malý detský slovník od Petra Kantora, monológ Karneval a ďalšie scénky, skeče, monológy a paródie.

Asi nikoho neprekvapí, že detské Variácie moderujú dve deti: žiačka 7. ročníka ZŠ Katka Zaťovičová a dospelý „žiak", vzdelaním učiteľ a povolaním humorista, autor, dramaturg, zakladateľ a riaditeľ Radošinského naivného divadla Stanislav Štepka.

Variácie v roku 1976 autorsky pripravili Milan Markovič a Stanislav Štepka, hudobným dramaturgom bol Peter Hečko, režisérom Anton Glézl. Účinkovali: Marián Gallo, Peter Jerguš, Branislav Koreň, Gustáv Legéň, Ľubo Roman, Jela Lukešová, Paľko Lazar, Darina Vašíčková.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: rnd.sk]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame