Pod pyramídou s Milošom Pietorom a Michalom Tučným (1988)

Pod pyramídou s Milošom Pietorom a Michalom Tučným (1988)

V roku 1987 predstavila rozhlasová Redakcia zábavných žánrov novinku - zábavník Pod pyramídou. Raz do mesiaca sa v Štúdiu č. 5 konala verejná nahrávka programu so vzácnymi hosťami. Moderoval humorista a priekopník politickej satiry Milan Markovič, ktorému spoza klavíra vtipnými glosami asistoval skladateľ Peter Breiner (alebo istý čas Jaro Filip).

Išlo o vôbec prvú rozhlasovú talk-show na Slovensku. Po Nežnej revolúcii sa zmenila na politický kabaret a pokračovala v televíznej verzii pod názvom Večery Milana Markoviča.

V roku 1988 boli Pod pyramídou hosťami herec a režisér Miloš Pietor a legenda českej country hudby Michal Tučný. Miloš Pietor porozprával o svojej režijnej práci aj o tom, čo všetko sa mu prihodilo ako hercovi pri natáčaní filmu, v ktorom musel jazdiť na koni. Dokonca sa predstavil aj ako recitátor, keď s veľkým šarmom predniesol šarišský preklad veršov z Hamleta.

Michal Tučný sa priznal, že mu chýba pohyb, a tak sa prihlásil do futbalového mužstva Amfora, v ktorom hrajú umelci, a dokonca si zahral v útoku. Tučný sa rozhovoril aj o súkromí a prezradil, že má manželku, dve dcéry a jedného vnúčika. Svoje životné vyznania sa snaží pretlmočiť vo svojich piesňach.

Zábavné stretnutie s poslucháčmi v rozhlasovej domácnosti Pod Pyramídou režíroval Štefan Mandžár, majstrami zvuku boli Ľuboš Klásek, Zdeno Halamík a Ľubomír Macko.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: RTVS]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame