Róbert Rudolf: Hodina klasiky - ZOO

Róbert Rudolf: Hodina klasiky - ZOO

Hudobno-slovný cyklus Hodina klasiky autorsky pripravoval skladateľ Róbert Rudolf, žijúci vo Francúzsku. Od roku 2000 pôsobí ako hudobný redaktor francúzskeho rozhlasu v Paríži a pedagóg hudobnej teórie a analýzy na Conservatoire de Noisy.

Z niekoľkých relácií, ktoré Róbert Rudolf v rokoch 2008 až 2010 vyrobil pre Slovenský rozhlas, vyberáme časť s podtitulom ZOO. Ako už napovedá táto všeobecne známe skratka, skladby budete nielen počúvať, ale môžete si ich aj živo predstavovať a hádať, čo vyjadrujú, pretože sú inšpirované motívmi z ríše zvierat. Relácia, ktorú redakčne pripravila Zuzana Adamkovičová, sa začína charakteristickým Valčíkom pre mačičku od Leroya Andresona...

Na Hodinu klasiky nadviažeme skladbou Vtáky od Víťazoslava Kubičku. Detský spevácky zbor Slovenského rozhlasu v roku 1990 dirigovala Jana Rychlá.

                                             ---------

V bloku klasickej hudby na Rádiu Pyramída si môžete tiež vypočuť ďalšiu časť z cyklu Husliarské rody (2014). Autori Rastislav Andris a Juraj Vančík tentoraz predstavia legendami opradeného Stradivariho.

Blok klasickej hudby pripravuje redaktorka Melánia Puškášová.

[foto: pixabay.com]

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame