Rádiohumor - Miro Noga

Rádiohumor - Miro Noga

Jeden z najmúdrejších klaunov Miroslav Horníček povedal: "Človek, ktorý sa smeje, je ako baterka, ktorá sa nabíja." Nabite sa energiou optimizmu a dobrej nálady pri relácii Rádiohumor (2014). Hosťom bude herec, spevák a humorista Miro Noga. Spolu s kolegom, priateľom a tentoraz aj moderátorom programu Števom Skrucaným zaspomínajú na časy, keď tvorili dvojicu komikov a účinkovali v mnohých humoristicko-satirických a kabaretných reláciách i v silvestrovských programoch.

Miro Noga stvárnil množstvo charakterovo odlišných postáv v divadle Astorka - Korzo 90, kde účinkuje dodnes. Hosťoval tiež v divadle L+S v monodráme Hotovo schlusss a vo viacerých televíznych inscenáciách a seriáloch. V Čechách hral vo filmoch Četnícke humoresky a Babovřesky a v novej česko-slovenskej rozprávke Sedem zhavranených bratov. V programe, ktorý autorsky pripravil Marián Grebáč, zaznejú tiež piesne zo sólového albumu Mira Nogu Hra na telo.

Autor a principál Radošinského naivného divadla Stanislav Štepka spočiatku využíval radošinské ochotnícke herecké zdroje a vtipný západoslovenský dialekt. Práve originálny, „naivný" spôsob nazerania na život a svet, ľudový humor a pesničky sa stali charakteristickým poznávacím znakom poetiky RND.

Rozhlasová verzia Štepkovej divadelnej hry Rozprávka je o tom, ako žijeme dodnes, ak sme nepomreli. Hra má podtitul Správa o šťastí prostredníctvom Radošinského naivného divadla. Verejnú nahrávku sme realizovali v roku 1983 vo vysokoškolskom študentskom domove Družba v Bratislave. V réžii Viliama Sýkoru účinkujú Darina Porubjaková, Jana Geišbergová, Mária Drozdová, Katarína Kolníková, Tamara Koričanská, Stanislav Štepka, Milan Markovič a Jozef Sloboda.

Na záver nášho zábavného bloku ponúkame Spomienku na Glenna Millera. Americký jazzový hudobník a trombonista založil svoj legendárny orchester v roku 1938. Do dejín populárnej hudby sa zapísal ako vynikajúci kapelník swingovej éry. U nás zarezonovali jeho skladby, ktoré nahral orchester Braňa Hronca.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: Pavel Neubauer, TASR]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame