Kabaret Stredoslováci s Michalom Dočolomanským (2004)

Kabaret Stredoslováci s Michalom Dočolomanským (2004)

Rozhlasový kabaret Stredoslováci sa nahrával v roku 2004 v Dome kultúry v Banskej Bystrici. Dokonca aj jeho autori a interpreti, humoristi a satirici Stanislav Radič a Ján Snopko, sú nefalšovaní Stredoslováci. Na výpomoc si prizvali herca Michala Dočolomanského a hudobnú skupinu Lojzo. Vedeli ste, že jej názov je skratka? Ľudový Orchester Jednoduchej Zábavy Obyvateľstva

Lojzovci, ktorí vystupujú pod vedením Mariána Kochanského, už desaťročia koncertujú na domácich i zahraničných scénach. Účinkujú na mnohých a zábavných podujatiach, ale aj na estrádach, v rozhlase a televízii. Odohrali vyše tritisíc koncertov, a to nielen na Slovensku, ale aj v Španielsku a dokonca aj v Sydney a Melbourne v Austrálii.

Ďalším hosťom Stredoslovákov bol herec Michal Dočolomanský. Zaspomínal si na svoje herecké úlohy vo filmoch, v televízii a rozhlase. Keď ho v roku 1974 režisér Karol Zachar obsadil do úlohy Jánošíka v slávnom muzikáli Na skle maľované, natrvalo sa zapísal do pamäti divákov. V rozhlase účinkoval v mnohých rozhlasových hrách, kabaretoch i silvestrovských programoch.

                                        ---------

V humoristickom bloku na Rádiu Pyramída si ďalej môžete vypočuť relácie Herci na koberci s Viliamom Polónyim (2000), Dychotéku strýca Marcina (1996) a Hostinec pod Gaštanom (1977) s Ivanom Krajíčkom a Oldom Hlaváčkom.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: Miroslav Košírer, TASR]

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame