Variácie - rozhlasový kabaret (1980)

Variácie - rozhlasový kabaret (1980)

K obľúbeným rozhlasovým Nedeľným zábavníkom patrili aj Variácie. Bola to zábavná relácia, v ktorej sa skloňovalo, časovalo, stupňovalo a všelijako ohýbalo vždy jedno vyvolené slovo. Vybrali sme pre vás variácie na slovo „kabaret". Dozviete sa čo-to o histórii kabaretu, ktorý sa zrodil v Paríži a ten najslávnejší Moulin Rouge (Ružový mlyn) poskytuje návštevníkom bujarú zábavu dodnes. 

Ani v tom našom rozhlasovom kabarete nebudú chýbať veselé skeče, šansóny, kuplety a kabaretné hity z repertoáru divadiel Semafor, Radošinské naivné divadlo a Mandragora. Program autorsky pripravil a uvádza divadelný mág, tvorca a herec Radošinského naivného divadla Stanislav Štepka.

Do partie si prizval celú plejádu známych humoristov (Oliver Andrásy, Miloš Brnčal, Miroslav Ščepka, Milan Lechan) a komediálnych hercov (František Dibarbora, Ivan Krajíček, Oldo Hlaváček, Peter Debnár, Ľubo Roman, Anton Mrvečka, Dušan Blaškovič, Stano Dančiak). Zábavník sa v réžii Mikuláša Bugára nahrával v roku 1980, ale čas nič neubral na jeho zábavnosti. Lebo ako zvykol hovorievať Ivan Krajíček: Čo bolo dobré, to stále dobré je.

                                           ---------

V humoristickom bloku na Rádiu Pyramída si môžete tiež vypočuť Sólo pre Emila Horvátha. Reláciu v roku 2004 autorsky pripravil Emil Benčík a moderoval Ján Valentík. Hudobná a zvuková spolupráca Dana Reková a Peter Kubík.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: TASR/AP]

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame