Herci na koberci - Ľubo Roman

Herci na koberci - Ľubo Roman

Keď si šéf pozve zamestnanca „na koberec", obvykle nie preto, aby ho pochválil, ale naopak, aby ho pokarhal. Keď si redaktor zábavných žánrov Slovenského rozhlasu pozve na pomyselný koberec známeho herca, tak mu hrozí len to, že sa musí dobrovoľne priznať k vlastným názorom, záľubám a veselým zážitkom. A ak sa pritom nebodaj potkne, nič to, koberec je mäkký a hebký, stlmí pád.

Marián Grebáč si v roku 2001 pozval do štúdia herca Ľuba Romana. Vôbec nie preto, aby nebodaj niečo zamietol pod koberec, ale naopak, aby sa podelil s poslucháčmi s humornou stránkou svojho hereckého života. A Ľubo Roman pozvanie prijal rád, lebo k humoru má blízko.   

Priznal sa, že je hrdý Záhorák a najbližší mu je záhorácky humor. Rozhlas má rád. Účinkuje v ňom už od svojich chlapčenských rokov, vtedy ešte ako člen detskej rozhlasovej družiny. Takmer nikdy nechýbal na verejných nahrávkach silvestrovských a iných zábavných programov. Aj v divadle sa vždy poteší, keď sa mu ujde komediálna postava. Spolu s Jožkom Bednárikom začali v divadle na Novej scéne uvádzať muzikály, ktoré sa ujali a roky sa tešili veľkej obľube divákov.

                                            ---------

V humoristickom bloku na Rádiu Pyramída si ďalej môžete vypočuť verejnú nahrávku nedeľného zábavníka Echo z roku 1994, keď boli hosťami Tomáš Linka z country skupiny Fešáci a moderátor a zabávač Petr Novotný. A v zábavnej scénke Nábytok pre fajnšmekrov sa predstavia Magda Paveleková a Eva Krížiková. 

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: Peter Hudec, TASR]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame