Stanislav Štepka: Otcovské znamienka alebo zopár naivných hriechov

Stanislav Štepka: Otcovské znamienka alebo zopár naivných hriechov

Keď oslavovalo Radošinské naivne divadlo 35. výročie svojho vzniku, jeho principál Stanislav Štepka pripravil rozhlasovú kabaretnú koláž Otcovské znamienka alebo zopár naivných hriechov. Scénky vyberal z hier Ženský zákon, Vygumuj a napíš, Lá-ska-nie, Materské znamienko, Kino Pokrok, a Konečná stanica. Verejná nahrávka v réžii Pavla Gejdoša a s hudbou Pavla Melkoviča sa uskutočnila v Estrádnom štúdiu Slovenského rozhlasu v Bratislave 16. júna 1998.

Štepkov humor je hĺbkovou sondou do našich životov a doby, v ktorej žijeme. Odhaľuje jej skryté smiešne stránky. Nastavuje krivé zrkadlo našim neduhom a nerestiam a to s typickým štepkovským poľudšťujúcim úsmevom a nadhľadom. Inšpiráciu pre svoju tvorbu nachádza aj v ľudovom humore a v osobitom dedinskom pohľade na svet. V tomto ohľade je Radošinské naivné divadlo slovenským fenoménom, jedinečným, neopakovateľným a nenahraditeľným zjavom. Štepkoví Radošinci vyorali hlbokú brázdu na slovenskom kultúrnom poli, zasiali množstvo inšpirujúcich myšlienok a zožali bohatú úrodu v podobe vďačných divákov a poslucháčov.

                                               ---------

V humoristickom bloku na Rádiu Pyramída si môžete tiež vypočuť zábavnú reláciu Silvestrovské EKG (2001) s hosťami kardiochirurgom Viliamom Fischerom, speváčkou Lýdiou Volejníčkovou a hercom Dušanom Tarageľom.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: Martin Palkovič, TASR]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame