Aréna pre Zdena – spomienka na Zdenka Sychru

Aréna pre Zdena – spomienka na Zdenka Sychru

Jubilejný hudobno-zábavný program Aréna pre Zdena sme vysielali v roku 2006 pri príležitosti 70. narodenín speváka, divadelníka a kabaretiéra Zdenka Sychru. Patril k stáliciam slovenskej populárnej hudby. Príjemný hlas, profesionálna suverenita a široký repertoár piesní mu priniesli uznanie a popularitu najmä u staršej a strednej generácie. Od roku 1962 spoluúčinkoval s orchestrom Juraja Velčovského a od roku 1973 pôsobil na bratislavskej Novej scéne ako herec a spevák. Diváci si ho pamätajú z inscenácií spevohier a operiet Poľská krv, Cyrano z predmestia, Manon, Pobozkaj ma Katarína, Ohnivák, či z opery Mafioso.

V 90. rokoch sa stala hitom jeho pieseň Pod Akropolou v televíznej relácii Repete. Blízky mu bol Dusíkov repertoár, s ktorým roky koncertoval samostatne i v spoločných programoch s ďalšími spevákmi. V rozhlase účinkoval vo verejných nahrávkach zábavných programov Samoobsluha zábavy, Echorádio a v mnohých silvestrovských programoch. Zdeno Sychra naspieval viac ako 200 piesní. Opustil nás navždy v apríli tohto roku. K jeho sedemdesiatke mu prišli do divadla Aréna zagratulovať a zaspievať: Michal Dočolomanský, Marián Labuda, Maroš Kramár, Karin Olasová, Ivan Vojtek, Karol Čálik a Eva Pilarová z Prahy.

                                          ---------

V humoristickom bloku na Rádiu Pyramída si môžete tiež vypočuť Rádioseansu (2017), v ktorej sme vám predstavili všestranného herca a speváka Františka Dibarboru. Autorsky pripravil Marián Grebáč, moderoval Štefan Skrúcaný.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: TASR]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame