Pod pyramídou s Richardom Müllerom (1988)

Pod pyramídou s Richardom Müllerom (1988)

Pre milovníkov humorného slova a dobrej hudby sme pripravili lahôdku z cyklu rozhlasových Nedeľných zábavníkov. Autorom a moderátorom zábavného stretnutia s poslucháčmi v rozhlasovej domácnosti Pod pyramídou (1988) bol známy humorista Milan Markovič. Asistoval mu hudobník Peter Breiner, a to nielen hrou na klavíri, ale aj vtipnými glosami.

Prvým hosťom bol Richard Müller, spevák s robustnou mužnou postavou a sonórnym hlasom, ale tiež s nevyčerpateľným zdrojom životných skúseností. Patrí k umeleckým osobnostiam, ktoré si vážia každé vypovedané slovo, ale popri tom sa vedia aj zabaviť. Presvedčia vás o tom jeho vtipné odpovede na všetečné otázky Milana Markoviča. Müllerove piesne, ktoré tu zaznejú, sa vyznačujú nezameniteľnou poetikou a originálnym spôsobom prezentácie. Sú to jeho osobné spovede a výpovede.

Druhým hosťom bol spisovateľ Ján Solovič, autor mnohých divadelných, televíznych a rozhlasových hier. Úspech zožal už svojou prvou rozhlasovou hrou Polnoc bude o päť minút, ktorá sa dostala aj do zahraničia. Diváci a poslucháči určite poznajú aj ďalšie Solovičove hry: Meridián, Strašne ošemetná situácia, televízny seriál Straty a nálezy, alebo muzikálovú tragikomédiu Žobrácke dobrodružstvo (čiže vrecká plné peňazí), z ktorej vám predstavíme fragment. V scénkach účinkujú Soňa Ulická, Eduard Bindas, Miroslav Noga, Dušan Kaprálik, Andrej Šeban.

                                               ---------

V humoristickom bloku na Rádiu Pyramída si môžete tiež vypočuť zábavnú reláciu Mariána Grebáča Kýchanie mozgu s podnázvom Program s tými, ktorým sa to smeje. Hosťami boli v roku 2002 dve vynikajúce herečky Katarína Kolníková a Zuzana Kronerová.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: Daniel Veselský, TASR]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame