Humor z archívu: Lasica + Satinský

Humor z archívu: Lasica + Satinský

Vo svete filmu a divadla poznáme viacero vynikajúcich komediálnych dvojíc. Na Slovensku k tým legendárnym určite patrí duo Milan Lasica a Július Satinský. Svojim kultivovaným humorom a satirou, ale aj hereckým majstrovstvom na vysokej profesionálnej úrovni dokázali osloviť všetky vekové kategórie. Diváci a poslucháči ich vnímali predovšetkým ako vynikajúcich humoristov s originálnym rukopisom a inteligentným humorom.

Už počas štúdia účinkovali v Tatra revue, kde s veľkým úspechom predvádzali svoje originálne dialógy a pesničky. Neskôr účinkovali v Divadle na korze a vo vlastnom Divadle L+S. Možno povedať, že ich pohostinnou scénou bol aj náš rozhlas. Účinkovali v mnohých zábavných programoch, a to ako dvojica aj sólovo. Z cyklu Humor z archívu sme vybrali dve ukážky z ich tvorby.

V scénke O veľkom nose je hlavnou postavou raťafák, teda človek s veľkým nosom, ktorý jeho majiteľa privádza do zúfalstva a zažíva s ním mnoho komických situácií. V scénke Materská otehotnel manžel pani Kudličkovej. Tá je z toho celá zmätená, ale potvrdil to aj lekár. Príroda je naozaj nevyspytateľná a všemocná. Kudlička (Július Satinský) sa pripravuje na veľkú rodinnú udalosť a teší sa, že bude mať nárok na materskú dovolenku. Okrem našej komickej dvojice v scénkach účinkujú Marián Zednikovič, Ivana Kožková, Soňa Ulická a Zuzana Kronerová.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: Jana Noseková, TASR]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame