Bodrý, lepší, najveselší - silvestrovský kvíz z roku 1977

Bodrý, lepší, najveselší - silvestrovský kvíz z roku 1977

Príslovie „remeslo má zlaté dno" sa udomácnilo aj v rozhlasovej Redakcii zábavy. V Nedeľnom zábavníku sme v roku 1975 začali naživo vysielať telefonický kvíz o remeslách Dobrý, lepší, najlepší. Dvojice poslucháčov z rôznych kútov Slovenska súťažili v tom, kto z nich vie viac o remesle, od ktorého majú odvodené priezvisko. Napríklad Kováčovci súťažili v znalostiach kováčskeho remesla, Stolárovci stolárskeho, Krajčírovci krajčírskeho, Hrnčiarovci hrnčiarskeho, Pekárovci pekárskeho.

Kvízmajstrom bol náš redaktor a moderátor taktiež s remeselníckym priezviskom - Peter Hrnčiar. Na záver odborná porota ohodnotila znalosti súťažiacich a udelila víťazovi súťaže majstrovský list a cenu. Odmenou boli aj humoristické scénky, skeče a paródie o remeslách v podaní obľúbených hercov, ako aj populárne pesničky.

Ako súčasť silvestrovského Nedeľného zábavníka v roku 1977 pripravili autor Dušan Brindza a humorista Milan Markovič paródiu na telefonický kvíz Bodrý, lepší, najveselší. Kvízmajstrom bol Oldo Hlaváček a jeho asistentom Ivan Krajíček. Súťažiacimi boli majstri cechu rozhlasového smiechu: Milan Markovič a Stanislav Štepka za reláciu Variácie, Ján Kado a Peter Gažo za košický Maratón, Andrej Mojžiš za Banskobystrický Sobotník a Marián Labuda za Kaleidofón.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: TASR]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame