Diagnózy s primárom Sovom a doktorkou Čenkovou (1995)

Diagnózy s primárom Sovom a doktorkou Čenkovou (1995)

Ďalší diel rozhlasových Nedeľných zábavníkov z roku 1995 má názov Diagnózy aleo Rozhlasová ambulancia zábavy. Nie náhodou je autor programu Andrej Reiner lekár, stanovenie diagnózy bolo súčasťou jeho profesie. Vyštudoval tiež dramaturgiu a scenáristiku a venoval sa literárnej tvorbe. Bol autorom a moderátorom viacerých televíznych programov a inscenácií, ale aj rozhlasových hier, publicistických relácií a humoristických scénok, skečov a paródii, v ktorých diagnostikoval stav našej spoločnosti.

Spolu s moderátormi Mariánom Grebáčom a Zuzanou Fialovou pozval do rozhlasovej ambulancie zábavy slávneho kolegu, primára Sovu, z kultového televízneho seriálu Nemocnica na okraji mesta v osobe Ladislava Chudíka a predstaviteľku doktorky Čenkovej, herečku Elišku Balcerovú. Zahrajú si v parodickej rozhlasovej verzii Nemocnica na okraji zúfalstva.

Tvorcovia Diagnózy pridali do programu ešte Školácke diagnózy od Jozefa Bilyho a Eskulapsusy od Milana Lechana. A nebudú chýbať ďalší zaujímaví hostia: spevák Pavol Hammel, manželia Braunovci z Ameriky či dramaturg televízie Peter Ševčovič. O dobrú náladu sa postarala hudobná skupina Nový album a Juraj Predmerský. Zábavnú reláciu v režíroval Štefan Mandžár.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: M.Pospíšil, Česká televízia]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame