Herci na koberci - Magda Paveleková

Herci na koberci - Magda Paveleková

Poznáte ju z divadla, filmu, televíznej obrazovky i rádia. V rozhlase vystupovala v mnohých kabaretných programoch, komédiách, verejných silvestrovských nahrávkach. Hrala a spievala s Ivanom Krajíčkom, Evou Krížikovou, Eduardom Bindasom, Ivanom Krivosudským, Františkom Dibarborom, Oldom Hlaváčkom. Zaskvela sa aj v muzikáli Mníšky.

Hovoríme o prvej dáme slovenského humoru Magde Pavelekovej. V roku 2003 ju autor a moderátor Marián Grebáč pozval do zábavného cyklu Herci na koberci. O tom, že pani Majda je rečove mimoriadne disponovaná, zrejme nikto nepochybuje. Poslucháči ocenia jej vtipné historky z divadelneho zákulisia a taktiež sa dozvedia, že je autorkou knihy Spomienky starej herečky. V nej nešetrí sebairóniou a optimistickým nadhľadom nad vecami i vecičkami tohto sveta.

V muzikáli Mníšky hrala jedenásť rokov matku predstavenú. Bola to jej najobľúbenejšia herecká a spevácka postava, akoby stvorená pre ňu. Preto vás určite neprekvapí, že aj v tejto relácii si všetky pesničky zaspievala sama, dokonca aj rokenrol.

Magdu Pavelekovú si pamätáme aj zo zábavných televíznych programov Bonzáčik či Inkognito. V kultovom maďarskom animovanom seriáli Miazgovci prepožičala svoj hlas matke Paule. Ale jej najmilšou scénou bol rozhlas. Dôkazom je množstvo verejných nahrávok zábavných a silvestrovských programov, ktoré rozhlas neskôr vydal na albumoch, ocenených zlatou a platinovou platňou. V roku 2013 vstúpila do Siene slávy ankety OTO.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: Radovan Stoklasa, TASR]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame