Takí sú rozhlasáci - Stanislav Dutka

Takí sú rozhlasáci - Stanislav Dutka

V cykle Takí sú rozhlasáci predstavujeme osobnosti, ktoré prežili v rozhlase kus svojho života. Nepochybne k nim patrí aj legendárny športový komentátor a reportér Stanislav Dutka.

V rozhovore s redaktorom Mariánom Grebáčom si zaspomínal na dvadsaťročné pôsobenie v rozhlase na poste vedúceho športovej redakcie. Komentoval mnohé futbalové zápasy doma i v zahraničí, okrem iných aj pamätné Majstrovstvá Európy vo futbale v Belehrade v roku 1976, keď sme získali zlato. Zúčastnil sa na siedmych olympijských hrách, jeho rozhlasové reportáže počúvali státisíce nadšených fanúšikov.

Zaspomínal si aj na viaceré vtipné situácie a brbty svoje i svojich kolegov: Gaba Zelenaya, Rudolfa Gallu, Milana Michaliča, Oskara Manu, Karola Poláka, ale aj jedinej ženy za športovým mikrofónom Márii Zavarskej. Mimoriadne zábavné boli najmä hlášky a jazykolamy temperamentného športového reportéra Gaba Zelenaya. Raz za ním vraj prišiel tréner s prosbou: „Pán Zelenay, nemohli by ste reportovať trochu pomalšie, naši hráči nedokážu tak rýchlo hrať."

Stanislav Dutka získal za svoju rozhlasovú prácu viacero významných ocenení: Zlatý mikrofón (1987), Cena Fair play (Slovenský olympijsky výbor, 1998), Cena fair play MUDr. Ivana Chodáka (Slovenský futbalový zväz, 2004).

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: RTVS]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame