Sólo pre Zuzanu Kronerovú

Sólo pre Zuzanu Kronerovú

Obľúbený rozhlasový cyklus Sólo pre... pripravujú autor Emil Benčík a moderátor Marián Grebáč. V roku 2008 si pozvali do štúdia herečku Zuzanu Kronerovú, ktorá vytvorila množstvo nezabudnuteľných postáv vo filme a televízii, v divadle aj rozhlase. Dcéra herca Jozefa Kronera začínala v Divadle pre deti a mládež v Trnave, odtiaľ sa presunula na Novú scénu v Bratislave. Potom dostala ponuku do divadla Astorka Korzo, kde hrala s Mariánom Zednikovičom a Borisom Farkašom.

Tvrdí, že rada stretáva nových ľudí a prijíma nové výzvy. Patrí k nim aj spolupráca so Stanom Štepkom v Radošinskom naivnom divadle. Niekoľko príležitostí mala aj v divadle L+S s Milanom Lasicom a Julom Satinským. V pražskom Národnom divadle si zahrala v predstavení Markéta Lazarová.

Zaspomínala si aj na režiséra Juraja Jakubiska, ktorý jej ponúkol rolu v komédii Nevera po slovensky (1980). Mimoriadne plodná a úspešná bola jej spolupráca s českým režisérom Bohdanom Slámom, ktorá jej priniesla dvoch Českých levov za filmy Divoké včely (2001) a Baba z ľadu (2017).

Zuzana Kronerová je držiteľkou Krištáľového krídla (2011) a Radu Ľudovíta Štúra I. triedy (2018). V roku 2019 jej vyšla kniha rozhovorov s Jánom Štrasserom Optimistka z presvedčenia.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: Dušan Hein, TASR]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame