Majster „N“ v civile - veselo i vážne s Jozefom Nodžákom

Majster „N“ v civile - veselo i vážne s Jozefom Nodžákom

Pri príležitosti 95. výročia rozhlasu a 65.výročia televízie sme pre vás vybrali hosťa z televízie. Ľuďom, ktorí šíria vôkol seba radosť, pohodu, vľúdnosť, prívetivosť a nešetria smiechom, sa na svete žije ľahšie. Tvrdí to Jozef Nodžák alias Majster „N", jedna z najobľúbenejších televíznych postáv 90. rokov. Herec, televízny moderátor a zabávač, ktorého deti poznali ako strapatého vynálezcu v bielom plášti, nás navždy opustil v roku 2017 vo veku 71 rokov.

Pre deti, ktoré mal rád a rozumel im, pripravoval vzdelávacie a zábavné programy, kde naplno zužitkoval svoj svojský humor. Dokonca aj časť svojich honorárov míňal na darčeky pre nádejné detské talenty. V cykle Crn-crn hravou formou sprístupňoval deťom rôzne fyzikálne javy a objavy. V televíznom seriáli Detektív Karol, ktorý režíroval Jozef Bednárik, učil deti logicky uvažovať a hľadať súvislosti.

V roku 2003 získal ocenenie OTO (osobnosť televíznej obrazovky). A v tom istom roku vznikla aj relácia Majster „N" v civile. Jozefa Nodžáka si pred rozhlasový mikrofón pozval redaktor a moderátor Marián Grebáč, aby sa veselo i vážne porozprávali o jeho dlhoročnom účinkovaní v televízii.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: Rudolf Bihary, TASR]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame