Tata - Správa o chorom otcovi a troch zdravých dcérach

Tata - Správa o chorom otcovi a troch zdravých dcérach

Radošinské naivné divadlo už patrí k stáliciam v dramaturgii Rádia Pyramída, ktoré prináša poslucháčom to najlepšie z rozhlasového archívu. Tentoraz sme vybrali tragikomickú hru Tata s podtitulom Správa o chorom otcovi a troch zdravých dcérach.

Autor Stanislav Štepka exceluje v hlavnej úlohe rozčarovaného, ale milujúceho a chápavého otca. Štepka neodsudzuje, nekritizuje, iba s trpkým úsmevom registruje a komentuje, ako sa mu jeho tri krásne dospelé dcéry postupne odcudzujú a vzďaľujú a jeho životný sen o súdržnej rodine a vzájomnej láske sa rozplýva. Hoci tým trpí a otcovské srdce ho bolí, berie to s pochopením a humorom.

Štepkov príbeh si nás získava typickým chápavým človečenstvom. Dokáže nám vyčariť úsmev na tvári, ale núti nás aj zamyslieť sa nad sebou a ľudským údelom. Hra je obohatením nášho sebapoznania.

Hneď po premiére v roku 1996 sa Tata zaradila medzi kultové predstavenia Radošinského naivného divadla. Rozhlasovú verziu v roku 2003 pripravil Marián Grebáč, majstri zvuku Roman Laščiak, Ľuboš Klásek a Peter Pištek. Hudbu zložil Ján Melkovič. V réžii Martina Bendika účinkujú: Zuzana Mauréry, Csongor Kassai, Maruška Nedomová, Soňa Norisová, Monika Hilmerová, Mojmír Caban, František Rehák, Lenka Barlíková a Milan Šago.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: rnd.sk]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame