Kaleidofón s Menšíkom, Horníčkom a Sovákom (1978)

Kaleidofón s Menšíkom, Horníčkom a Sovákom (1978)

Zábavné pásmo humoru a hudby Kaleidofón vysielal rozhlas 18 rokov v rámci Nedeľných zábavníkov. Pre poslucháčov Rádia Pyramída sme vybrali vskutku exkluzívnu časť, ktorá vznikla v roku 1978 v spolupráci s redakciou zábavy Českého rozhlasu. Z Prahy sme totiž priviezli výstavnú kolekciu českého humoru a satiry v podaní Miroslava Horníčka, Vladimíra Menšíka, Jiřího Sováka a Jana Libíčka.

Vypočujete si ich Monológ o koňovi, silvestrovskú Besedu pri cimbale či Klub imitátorov. Dozviete sa aj to, že Tlstnúť znamená starnúť. Nebude chýbať ani zábavná súťažná hra Herci kontra spisovatelia, v ktorej si zasúťažia herci Josef Kobr, Bohumil Bezouška, Jaroslav Štercl a spisovatelia Jiří Suchý, Jindřich Bešta a Bedřich Zelenka.

Českých hostí sprevádzali slovenskí moderátori Zora Kolínska a Marián Labuda. A nechýbal ani prvý slovenský dídžej Fero Hora, ktorý namixoval zaujímavé hudobné bloky: Hudobný radar, Radi ste ich počúvali, Hudba na 33 obrátok, Hudobné hity posledného mesiaca. Režisérskej taktovky sa zhostila Viera Weidlerová. O zvukovú podobu sa postarali Dana Nezvedová a Eva Hubková.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: ČSFD]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame