Pod pyramídou – Peter a Júlia Hečkovci (1987)

Pod pyramídou – Peter a Júlia Hečkovci (1987)

Cyklus Pod pyramídou patrí k najžiadanejším zábavným program v našom rozhlasovom archíve. Tentoraz si môžete vypočuť verejnú nahrávku z roku 1987, keď hostiteľ Milan Markovič pozval do „talk-show v rozhlasovej domácnosti" legendy slovenskej populárnej hudby Petra a Júliu Hečkovcov.

Súrodenci Peter a Júlia pochádzajú zo spisovateľskej rodiny. Ich otec Víťazoslav Hečko, básnik a prekladateľ, mal dvoch bratov - spisovateľa Františka Hečka, autora románu Červené víno, a prekladateľa z taliančiny Blahoslava Hečka.

Súrodenci Hečkovci valcovali v 80. rokoch všetky hitparády. Júlia Hečková patrila spolu s Marikou Gombitovou a Beátou Dubasovou k najpopulárnejším speváčkam. Určite si pamätáte ich najväčšie hity: Horúci mráz, Taliansky muzikál, Kráľovná pavlačí, Maturitné tablo, Prelom všetky múry, Mesto snov. V rozhovore s Milanom Markovičom sa dozviete, aká veková skupina navštevuje ich koncerty a čo bolo pre nich najdôležitejšie, keď sa udržali na vrchole 30 rokov. Zaspomínajú tiež na festival Bratislavská lýra, na ktorom v roku 1983 zvíťazili s piesňou To som ja.

Pod pyramídu zavítal tiež český herec a režisér Jiří Císler, ktorý porozprával o hudbe a športe, o slovenskom pohostinstve a skúsenostiach z nakrúcania Tisícročnej včely. Ďalej účinkovali: Zuzana Tlučková, Miroslav Noga, Pavol Topoľský, Branislav Hronec. Technická a zvuková spolupráca: Ľuboš Klásek, Ľubomír Macko, Zdeno Halamík, hudobná dramaturgia: Eva Kiapešová, réžia: Štefan Mandžár.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: archív RTVS]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame