Rozsievač smiechu - Milan Mlsna alias Strýco Marcin

Rozsievač smiechu - Milan Mlsna alias Strýco Marcin

V relácii Rozsievač smiechu (2003) autor a moderátor Emil Benčík predstavuje legendárnu osobnosť slovenského humoru. Milan Mlsna (1937-1992) bol dlhoročným redaktorom a režisérom populárnej motoristickej relácie Pozor, zákruta. Vzdelaním bol inžinier a pôvodným povolaním architekt. Do rozhlasu nastúpil v roku 1969 a zotrval v ňom až do dôchodku. Ako herec účinkoval aj v Radošinskom naivnom divadle.

Vytvoril postavu Strýca Marcina, v ktorej originálnym spôsobom nadviazal na tradíciu ľudových rozprávačov. Námety čerpal z komických príhod svojich spolurodákov z Pezinka. Práve kúzlo pezinského nárečia ho inšpirovalo k vytvoreniu Strýca Marcina, ktorý si získal mimoriadnu popularitu divákov i poslucháčov a jeho humorné monológy, dychotéky a anekdoty vychádzali aj na gramo platniach. Milan Mlsna v tejto úlohe naplno prejavil svoj rozprávačský talent. Jeho humor mal ľudové korene, ale nebol primitívny ani vulgárny. Nikdy neprekročil mieru dobrého vkusu a taktu.

V tejto relácii vám porozpráva o tom Ako vlastne vznikla žena, ako bol Na rekreácii, nezabudne ani svoju Enofu a vo svojej Poradni vám spolu s Ivanom Krivosudským „poradí", ako sa (ne)vyhnúť trapasom. Milan Mlsna bol nielen rodený zabávač, vynikajúci rozprávač, svojský humorista, ale aj sympatický človek, obdarený charizmou a životným optimizmom.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: RTVS]

 

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame