L + S spomínajú s Miroslavom Horníčkom

L + S spomínajú s Miroslavom Horníčkom

Zábavná relácia Pozor, na všetko sa pamätáme! ponúka prehľad štyridsaťročnej spolupráce nezabudnuteľnej dvojice Milana Lasicu a Júliusa Satinského. Ich vystúpenia sa vyznačovali osobitým inteligentným humorom, okoreneným satirou, iróniou a paródiou. Pridanou hodnotou boli vlastné kabaretné pesničky. V rozhlase sa bez značky L + S nezaobišiel žiaden silvestrovský program.

Keď bol v roku 1999 ich hosťom český herec, spisovateľ a režisér Miroslav Horníček, spolu si zaspomínali na staré zlaté časy. Lasica a Satinský viackrát účinkovali v jeho legendárnom programe Hovory H, ktorý bol založený viac-menej na improvizácii. Talk show, plnú inteligentného humoru a kultivovanej zábavy, režíroval v 60. rokoch Ján Roháč. V čase normalizácie zmizla z televíznych obrazoviek a nových častí sa diváci dočkali až po páde komunizmu. Tvorba Lasicu a Satinského ako aj tvorba Miroslava Horníčka dnes patrí do zlatého fondu slovenského a českého umenia.

Reláciu Pozor, na všetko sa pamätáme! pripravila a s hosťami sa rozprávala redaktorka Viera Benediková. Réžia: Táňa Tadlánková. Hudobná a zvuková spolupráca: Lýgia Vojtková, Ivan Mihál.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: RTVS]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame