Samoobsluha zábavy s Krajíčkom a Hlaváčkom (1988)

Samoobsluha zábavy s Krajíčkom a Hlaváčkom (1988)

Nedeľné zábavníky patrili k najpočúvanejším zábavným rozhlasovým programom. Skôr narodení poslucháči si zaiste pamätajú Variácie, Humorikon, Apropo, Pod pyramídou, Diagnózy, Horoskop a v neposlednom rade Samoobsluhu zábavy. Relácia, ktorú moderoval Ivan Krajíček, sa vysielala 16 rokov. Verejné nahrávky s obecenstvom sa realizovali po celom Slovensku, dokonca aj v zahraničí.

V „Samke", ako sme ju familiárne nazývali, humor nakupovali a smiechom platili diváci v sále za predvedené scénky, monológy, skeče, poviedky a rozhovory. V relácii hosťovali známe osobnosti ako prvý československý kozmonaut Vladimír Remek alebo českí umelci Ivan Mládek, Karel Černoch a Jozef Laufer.

V roku 1988 sa nahrávalo v kultúrnom dome v Topoľčanoch, v obecenstve boli zamestnanci podniku Mier a na scéne osvedčená herecká zostava Magda Paveleková, Eva Krížiková, Oldo Hlaváček, Zora Kolínska, Dušan Tarageľ, Ľubo Gregor. V ich podaní sa môžete tešiť na scénku Andreja Reinera Nábytok pre fajnšmekrov. A Oldo Hlaváček a Ivan Krajíček zasa otvorili svoj Hostinec pod gaštanom a predviedli scénku O inzerátoch.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: RTVS]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame