Večery Trnavského Divadla s Lasicom a Kňažkom

Večery Trnavského Divadla s Lasicom a Kňažkom

Dobrý človek je ten, ktorý je zadobre s humorom. S humorom vyriešiš stokrát viac sporov, konfliktov a nedorozumení, ako s hnevom, zlosťou či súdmi."

Tieto slová povedal Milan Lasica, jeden z prominentných hostí, ktorí v roku 2004 prijali pozvanie do kaviarne v Divadle Jána Palárika v Trnave. Slovenský rozhlas tu nahrával niekoľko zábavných programov pod názvom Večery Trnavského Divadla.

Do zrkadlovej siene Divadla Jána Palárika v Trnave si dramaturgička divadla Mirka Čibenková a rozhlasový redaktor Jozef Koleják pozvali tiež Milana Kňažka a Zdenu Studenkovú. Pred mikrofónom hercov „vyspovedali" z ich „hriechov", ktoré sa im prihodili na divadelnej scéne, pred televíznymi a filmovými kamerami či pri účinkovaní v rozhlase. Zaspomínali si teda na svoje vtipné príhody a rôzne trapasy, veď aj herec je len človek a niekedy mu vypadne z pamäti text. A navyše, obecenstvu v sále a poslucháčom pri rádioprijímačoch dokázali, že vedia nielen hrať a zabávať, ale aj spievať.

Zostrih toho najlepšieho z Divadelnej kaviarne autorsky a dramaturgicky pripravil Jozef Koleják. Moderovala Mirka Čibenková. Na programe spolupracovali hudobná redaktorka Lýgia Vojtková a majstri zvuku Andrej Klimits a Csaba Pereszlényi.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: SITA]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame