Vacvalová a Andrásy uvádzajú Humorikon extra

Vacvalová a Andrásy uvádzajú Humorikon extra

Pokračujeme v predstavovaní Nedeľných zábavníkov z tvorivej dielne Redakcie zábavných žánrov. Tentoraz sem vybrali Humorikon extra s podnázvom O vás, pre vás a s vami vo fiktívnej rozhlasovej kaviarni. Moderátori Elena Vacvalová a Oliver Andrásy si pozvali zaujímavého hosťa, logika a akademika Romana Hambálka, prezývaného „donášač". Porozpráva vám, čo ho najviac rozčuľuje, čo kuriózne čítal v tlači alebo počul v rádiu.

V ďalšej časti programu sa osvedčená moderátorská dvojica vybrala do ulíc Bratislavy, zbierať podpisy pod výzvu fiktívnej Občianskej iniciatívy Za guľatú zemeguľu. Možno budete prekvapení, koľkí náhodní chodci túto nezmyselnú petíciu podpísali a prečo.

Naši dvorní humoristi Ján Grexa, Zdeno Luknár a Ján Snopko budú pohotovo a vtipne odpovedať na otázky poslucháčov a divákov. Ďalší hosť, univerzitný profesor Jozef Novák, sa bude zaoberať šľachtou a šľachticmi a pridá aj zopár vtipných príhod. V monológu Jozefa Lujza Valacha Úbohý Vilko sa predstaví Marián Zednikovič. A na záver sme zaradili Alenkin náučný slovník od Aleny Horváthovej a jej milých detských mudrlantov z materských škôl.

Verejnú nahrávku, ktorá sa realizovala v sále estrádneho štúdia Slovenského rozhlasu v roku 1991, pripravili režisérka Táňa Tadlánková, redaktor Stano Radič, majstri zvuku Imrich Adamko, Zdeno Halamík a Stanislava Ďurišová.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: Štefan Puškáš, TASR]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame