Pod Pyramídou s Ivanom Krivosudským a skupinou Lojzo (1988)

Pod Pyramídou s Ivanom Krivosudským a skupinou Lojzo (1988)

V roku 1988 si Milan Markovič pozval do svojej rozhlasovej talkshow Pod Pyramídou herca Ivana Krivosudského. Na doskách činohry Novej scény v Bratislave stvárnil desiatky dramatických i komediálnych postáv. Exceloval v Gogoľovom Revízorovi, či v Geľovi Sebechlebskom. V rozprávke Snehová kráľovná bravúrne stvárnil havrana. Zahral si aj v historickom filme Paľa Bielika Majster kat a v televíznej rodinnej ságe Červené víno. Ivan Krivosudský rád spieval kuplety a vedel hrať aj na drumble. Na dôkaz „zadrumbľoval" prítomnému publiku ľudovú pesničku Ó láska, láska. A spolu s Milanom Markovičom si zahral báčika v scénke Berca Trnavca Nehoda.

Pod Pyramídu zavítala aj populárna hudobná skupina LOJZO, čiže Ľudový Orchester Jednoduchej Zábavy Obyvateľov. Je to akoby slovenský ekvivalent Spice Girls v teplákovom vydaní. Zakladateľom a hovorcom tejto kapely je teplákový inžinier Marián Kochanský, ktorý tvrdí, že tepláky by mali nosiť aj naši politici, lebo v teplákoch by mohli tárať akékoľvek hlúposti a ľudia by to brali ako ľudové zrnká múdrosti.

Nedeľný zábavník Pod Pyramídou s podtitulom Zábavné stretnutia s poslucháčmi v rozhlasovej domácnosti režíroval Štefan Mandžár. Po zvukovej a technickej stránke reláciu realizovali Ľuboš Klásek, Zdeno Halamík a Ľubomír Macko. Redakčne pripravil Ivan Verner.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: TASR]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame