Stanislav Štepka: Svadba (Správa o III. cenovej skupine)

Stanislav Štepka: Svadba (Správa o III. cenovej skupine)

Svadba je dvanástou hrou, ktorú Stanislav Štepka napísal pre Radošinské naivné divadlo. Premiéru 1. februára 1982 v PKO v Bratislave režíroval Juraj Nvota. Autor ju neskôr upravil aj pre rozhlasové vysielanie.

Smutná komédia s podtitulom Správa o III. cenovej skupine vychádza z originálnej poetiky súboru Radošinského naivného divadla. Vyznačuje sa humorom, ktorý spája intelektuálnu satiru s melodramatickosťou. Autor nachádza komické efekty v pocitoch neuspokojenia a nenaplnenia túžob. Vychutnáva si trápne situácie, ale zároveň je láskavý. Morálnym krédom Štepkových divadelných hier je poľudšťovanie človeka. Aj táto smutno-smiešna hra sa vyznačuje typicky štepkovskou „človečinou".

Verejná rozhlasová nahrávka vznikla v Radošinskom naivnom divadle v roku 1996. V réžii Viliama Sýkoru účinkujú: Stanislav Štepka, Darina Porubjaková, Soňa Norisová, Monika Hilmerová, Pavel Schwarz, Dušan Cinkota, František Rehák, Mojmír Caban. Hudba Ján Melkovič. Redaktor Marián Grebáč. Zvuková spolupráca Peter Daniška, Roman Laščiak a Milan Greguš.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: rnd.sk]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame