Bumerang – rozhlasový kabaret s Feldekom a Lipom (1982)

Bumerang – rozhlasový kabaret s Feldekom a Lipom (1982)

Populárny kabaretný program Bumerang sa znovu a znovu vracia - ako napovedá samotný názov - z rozhlasového archívu do nášho vysielania. Imitáciu fiktívnej rozhlasovej stanice autorsky pripravili zvučné mená Jaroslav Filip, Tomáš Janovic, Marián Urban, Július Satinský a Milan Lasica.

Pozvanie prijali dvaja excelentní hostia - spisovateľ Ľubomír Feldek a spevák Peter Lipa. Majster slova Feldek prezradí, že aj na jeho texty boli skomponované piesne, a jednu z nich, Baladu o uličke pod Michalskou bránou, zaspieva práve Peter Lipa. Ďalej spevák hovorí o tom, že humor je korením života a nemal by chýbať ani v hudbe.

Ale ešte predtým, úplne na začiatku, zaznie zvučka stanice Bumerang, ktorá ohlasuje rannú rozcvičkou s cvičiteľom Julom Satinským. Nasledujú čerstvé správy z domova i zo sveta, z kultúry aj zo športu a s predpoveďou počasia. Nebude chýbať ani obľúbený televízny žáner - reklamy, ktoré parodujú najnovšie výrobky a služby, ale dnešní poslucháči na ne môžu už iba s nostalgiou spomínať, keďže relácia vznikla v roku 1982.

V réžii Viliama Sýkoru účinkovali: Jaroslav Filip, Ján Valentík, Ivetta Košková, Michal Monček, Ľudovít Moravčík, Ján Topľanský, Jozef Krivička, Milan Lasica a Július Satinský. Redakčne pripravil Ivan Verner, hudobná spolupráca Eva Kederová. Zvukové stvárnenie Alojz Janeček a Ervín Móza.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: TASR, SITA]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame