Keď sa večer zošerí - rozhlasový kabaret z ďalekej Arizony (1965)

Keď sa večer zošerí - rozhlasový kabaret z ďalekej Arizony (1965)

Peter Kliment pracoval v zdravotníctve ako lekár a vedecký pracovník, ale kultúrna verejnosť ho pozná pod pseudonymom Peter Petiška ako úspešného spisovateľa, humoristu a textára. Bol kmeňovým autorom humoristicko-satirického časopisu Roháč. Pre rozhlas a televíziu vytvoril množstvo zábavných programov a literárno-dramatických pásiem. V rokoch 1993 - 2003 viedol Slovenský ochranný zväz autorský (SOZA). 

Knižne debutoval v roku 1962 zbierkou aforizmov a epigramov Malé, ale naše, v ktorej reagoval na rôzne spoločenské javy a neduhy. Podobný charakter má aj jeho zbierka bájok a epigramov Koncert pre hrebeň. Nasleduje kniha bájok Zoo-logická záhrada a ďalšie úspešné zbierky epigramov Veď nespím sused a Dole hlavou, v ktorých s nadhľadom a humorom hodnotí svet okolo seba. Nemôžeme opomenúť ani jeho texty piesní, spomeňme šláger Dušana Grúňa Butterfly.

V roku 1965 Peter Petiška autorsky pripravil rozhlasový kabaret z ďalekej Arizony pod názvom Keď sa večer zošerí. V réžii Jozefa Dánaia účinkovali: Zora Kolínska, Eva Krížiková, Stano Dančiak, Paľo Mikulík, Jaroslav Ďuríček, Karol Strážnický, Igor Čillík, Marián Labuda, Július Satinský, Andrej Nemčok, Imrich Fábry. Zvuková spolupráca Ivan Kulašík a Július Galát.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: wikipedia]

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame