Medzi nami - Leopold Haverl uvádza pásmo humoristických poviedok (1981)

Medzi nami - Leopold Haverl uvádza pásmo humoristických poviedok (1981)

Skôr narodení poslucháči si zaiste ešte pamätajú rozhlasový Nedeľný zábavník, v ktorom sa striedali humoristicko-satirické či kabaretné relácie: Variácie, Humorikon, Á propos, Pod pyramídou, Echorádio, Bumerang, Tak si tu žijeme... a v neposlednom rade tiež pásmo Medzi nami, ktoré tvorili humoristické poviedky domácich i zahraničných autorov.

Americký spisovateľ Mark Twain vám nezištne poskytne návod, ako sa zbaviť drzých a dotieravých reportérov. Jeden s ním chcel silou-mocou urobiť rozhovor do časopisu Ranné hromobitie. Ďalšia poviedka pochádza z knihy Blázon na streche od známeho tureckého spisovateľa a humoristu Aziza Nesina. Zasvätí vás do umenia, ako komunikovať s bláznami, a to i s tými prominentnými a úradnými, ktorí nám znepríjemňujú život. O dramatizáciu poviedky sa postaral Ján Vdovják.

Autorom tretej poviedky je maďarský prozaik, dramatik a novinár Ferenc Molnár. Miroslav Potančok adaptoval jeho poviedku Ohľaduplnosť. O tom, ako ohľaduplne oznamovať iným nepríjemnosti, a čo robiť, keď sa človek ocitne v komplikovanej situácii. A na záver slovenský bonbónik: poviedka Janka Jesenského Psychologická záhada hovorí o cestovaní vo vlaku a nepríjemnostiach s cestujúcim v kupé. Pre rozhlas upravil Zdeno Luknár.

Reláciu Medzi nami z roku 1981 moderoval Leopold Haverl. V réžii Viliam Sýkoru účinkovali: František Dibarbora, Ivan Letko, Dušan Tarageľ, Zuzana Cigánová, Eduard Bindas, Stano Dančiak, Juraj Slezáček, Anton Mrvečka, Ivan Krajíček, Zora Kolínska a Martin Huba. Na relácii spolupracovali redaktor Tibor Korbell, hudobná dramaturgička Katarína Dvořáková, majster zvuku Július Galát.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: TASR]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame