Diagnózy - rozhlasová ambulancia zábavy

Diagnózy - rozhlasová ambulancia zábavy

Lekár Andrej Reiner sa okrem medicíny venoval aj literárnej tvorbe a moderovaniu. Pre rozhlas, s ktorým spolupracoval od roku 1975, pripravoval zábavné a publicistické relácie, kabaretné pásma a hry pre mládež. Ako prozaik debutoval humoristickými poviedkami Prvé slovo (1988), napísal novely Malý somár na dne duše (1989) a Mierne zabitý snúbenec (1990), vydal tiež zbierku aforizmov Diagnózy doktora Reinera (1993).

Ako dlhoročný autor a moderátor rozhlasových a televíznych relácií Andrej Reiner diagnostikoval stav našej spoločnosti. Tentoraz si do „rozhlasovej ambulancie zábavy" pozval matematika a spisovateľa Andreja Ferka. Reč bola o otravnej televíznej reklame a bilbordoch popri cestách, ktoré zakrývajú výhľad na krásy prírody.

Pridal sa k nemu aj jeho brat Jerguš. Ten, podobne ako ich otec Vlado Ferko, bol novinárom a publicistom. Jerguš Ferko sa vo svojich reportážach venoval rómskej problematike a iným zaujímavým témam. Bratia Ferkovci si spolu zaspomínali na prvé lásky a bozky, ale aj na prvé sklamania.

Do rozhovoru sa zapojila tiež dvojica populárnych hercov. Zora Kolínska porozprávala historky z divadla, témami Jozefa Vajdu boli šport a podnikanie. O hudobný program sa postaral country spevák Allan Mikušek. Na zábavníku Diagnózy v roku 1996 spolupracovali režisér Róbert Gajdoš, redaktor Marián Grebáč, zvukári Ľuboš Klásek a Emília Miháleková.

Blok humoru pripravuje redaktorka Tamara Chlebová.

[foto: pixabay.com]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame