Priestor pre hudbu - Pavol Bršlík

Priestor pre hudbu - Pavol Bršlík

Hoci patrí k najlepším slovenským tenoristom, Pavla Bršlíka poznajú viac vo svete ako doma. Operný spevák žije vo švajčiarskom Zürichu, ale na Slovensko nezanevrel a rád sa sem vracia. V jeho detskej izbe viseli plagáty Madonny a Michaela Jacksona, pričom vtedy ešte netušil, že raz budú jeho idolmi Luciano Pavarotti a Plácido Domingo.

Pavol Bršlík patrí k najvýraznejším predstaviteľom mladšej speváckej generácie na medzinárodnej opernej scéne. V roku 2005 bol prestížnym časopisom Opernwelt ocenený ako Spevácky talent roka. Pravidelne hosťuje na najvýznamnejších európskych operných scénach: Viedenská štátna opera, Bavorská štátna opera v Mníchove, Semperoper v Drážďanoch, Opernhaus v Zürichu, Metropolitná opera v New Yorku, Covent Garden v Londýne.

Dôležitou súčasťou jeho repertoáru je piesňová tvorba. Vydal viacero nahrávok s piesňami Dvořáka, Schuberta a Schneidera-Trnavského. V septembri 2018 uviedol v bratislavskej Redute piesne Richarda Straussa za spoluúčinkovania Slovenskej filharmónie.

V roku 2014 sa s Pavlom Bršlíkom porozprávala hudobná redaktorka Zuzana Adamkovičová, ktorá spevákovi venovala hudobno-slovnú reláciu z cyklu Priestor pre hudbu. Na relácii spolupracovali zvukoví majstri Marta Pelikánová a Peter Áč.

Blok klasickej hudby pripravuje redaktorka Melánia Puškášová.

[foto: Pavel Neubauer, TASR]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame