Sólo pre Ivana Romančíka

Sólo pre Ivana Romančíka

Herec Ivan Romančík oslávi 9. apríla 70. narodeniny. Počas svojej kariéry vytvoril desiatky zaujímavých hereckých kreácií v divadle, filme a televízii. Po absolvovaní štúdia herectva na Vysokej škole múzických umení v Bratislave nastúpil do Divadla SNP v Martine, kde počas dvanástich sezón stvárnil mnoho pôsobivých úloh, za ktoré získal viaceré ocenenia. Zaujal napríklad v postavách Riečana v Pomocníkovi, Podkolesina v Ženbe, Salieriho v Amadeovi.

Po presťahovaní do Bratislavy sa jeho pôsobiskom stala Nová scéna. Tam zaujal napríklad v roli Thomasa Moorea v hre Človek pre všetky časy. Jeho bohatú televíznu filmografiu tvoria inscenácie Ako sa Vinco zaťal, Tá tajovská voda mútna, Zuzanka Hraškovie, Kráľovská hra a mnohé ďalšie. Zahral si aj v úspešných filmoch Nedodržaný sľub a Legenda o lietajúcom Cypriánovi. Za účinkovanie v dabingu získal dve Zlaté slučky za najlepší herecký výkon v tejto oblasti.

V roku 2004 sme herca vyspovedali v relácii Sólo pre Ivana Romančíka, ktorú autorsky pripravil Emil Benčík.

                                          ---------

V publicistickom bloku na Rádiu Pyramída si ďalej môžete vypočuť relácie Ľudia, fakty, udalosti - Milan Vároš (1995), Galéria slávnych - Dionýz Štúr (2010). A esej Júliusa Vanoviča Dilemy domova (1998) prečíta Vladimír Minarovič.

Blok publicistiky pripravuje redaktor Marián Grebáč.

[foto: Pavol Zachar, TASR]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame