Sólo pre Evu Večerovú

Sólo pre Evu Večerovú

Herečka Eva Večerová oslavuje okrúhle životné jubileum. Narodila sa v Bratislave 8. januára 1952. Už od detstva pôsobila v Detskej rozhlasovej a dramatickej družine a účinkovala tiež v Divadle P. O. Hviezdoslava. V roku 1975 absolvovala herectvo na VŠMU v Bratislave (ročník Karola L. Zachara). Už počas štúdia hrávala v Slovenskom národnom divadle a po úspešnom absolvovaní VŠMU nastúpila do Košického štátneho divadla, potom pôsobila v bratislavskom divadle Nová scéna.

V roku 1996 sa stala členkou umeleckého súboru Divadla Andreja Bagara v Nitre. Tu účinkovala takmer vo všetkých známych muzikáloch v réžii Jozefa Bednárika: Fidlikant na streche, Grék Zorba, Adam Šangala, Kabaret, ale aj v ďalších úspešných muzikáloch nitrianskeho divadla: Báthoryčka, Tisícročná včela, Povolanie pápež.

Účinkovala v mnohých úspešných činoherných inscenáciách. Svojim výrazným herectvom a komediálnym talentom zvládala rovnako postavy v klasickom repertoári ako aj hry súčasnej drámy. Hrala v desiatkach filmov a seriálov. Okrem herectva sa dlhodobo venuje aj dabingu. Popularitu si získala nadabovaním včielky Maji v rovnomennom animovanom seriáli. Vykonávala aj pedagogickú činnosť, vyučovala herectvo na Akadémii umení v Banskej Bystrici.

V roku 2005 sa s Evou Večerovou porozprával redaktor Marián Grebáč v relácii z cyklu Sólo pre.... Autorsky pripravil Emil Benčík.

Blok publicistiky pripravuje redaktor Marián Grebáč.

[foto: Henrich Mišovič, TASR]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame