Život je len sladkou hrou – fíčer o reklame a morálke (1995)

Život je len sladkou hrou – fíčer o reklame a morálke (1995)

Od úmrtia nášho kolegu, redaktora Vlada Brožíka uplynulo 5 rokov. V 80. rokoch pôsobil ako klávesista a gitarista v pop-rockovej skupine YPS, ktorá sa presadila s hitom S dierami vo vreckách. V rozhlase pracoval ako hudobný redaktor. Poslucháči si ho môžu pamätať z relácií Hudobný kalendár a Rock magazín.

Neskôr ho záujem o aktuálne spoločenské dianie priviedol k publicistike. Pripravoval relácie Knihy z police F a Filozofická knižnica. Je autorom viacerých umelecko-dokumentárnych pásiem na aktuálne a pálčivé témy, spomeňme reláciu Trpká vôňa slobody, alebo Detstvo s ručením obmedzeným (o kšeftovaní s detskou dušou).

V roku 1995 Vlado Brožík autorsky pripravil fíčer o reklame a morálke Život je len sladkou hrou. Nie je politika tak trochu aj reklamou? A nie je reklama tak trochu aj politikou? Kto vlastne vyhrá voľby? Ten či onen politik alebo ten či onen prací prostriedok? Máme ešte možnosť voľby? Autor hľadá odpovede na tieto otázky, pričom si všíma, čo majú reklama a politika spoločné už na prvý pohľad - hlúposť a zároveň nadštandardné sebavedomie. Účinkujú: Marián Geišberg, Marián Slovák, Peter Marcin, Juraj Predmerský. Réžia Jaro Rihák, majster zvuku Andrej Klimits.

Blok publicistiky pripravuje redaktor Marián Grebáč.

[foto: TASR]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame