Herci na koberci - Soňa Ulická

Herci na koberci - Soňa Ulická

Naša bývalá kolegyňa herečka Soňa Ulická oslávila okrúhle životné jubileum 80 rokov. Členkou Rozhlasového hereckého súboru Československého rozhlasu v Bratislave sa stala v roku 1973. Vynikla v rozhlasových hrách ako Tunel pod svetom (1981) alebo Čudochrobák (1983). Jej najznámejšou rozhlasovou postavou je Eva Bieliková z rodinného seriálu Čo nového Bielikovci, ktorý sa vysielal 17 rokov. Pod menom Soňa Ulická sa v rozhlasovom archíve nachádza 2805 položiek.

Po absolvovaní herectva na VŠMU v Bratislave v roku 1964 sa stala členkou Krajového divadla v Nitre (dnešného Divadla Andreja Bagara), kde účinkovala v Ostrovského hrách Búrka a Les. V roku 1968 si zahrala vo filme Vladimíra Bahnu Stopy na Sitne. Jednu z menších úloh stvárnila vo filmovej dráme Trofej neznámeho strelca (1974). Objavila sa tiež v legendárnej komédii Pacho, hybský zbojník (1975). Nasledovali ďalšie úlohy v televíznom filme Chlap prezývaný Brumteles (1982) a vo filmovej adaptácii Dobroslava Chrobáka Jaškov sen (1996). V poslednej dobe sme ju mohli sledovať v televíznom seriáli Sestričky.

V roku 2002 autor Emil Benčík a redaktorka Tamara Chlebová pozvali Soňu Ulickú do relácie Herci na koberci. Moderoval Marián Grebáč, majsterkou zvuku bola Eva Irmanová.

Blok publicistiky pripravuje redaktor Marián Grebáč.

[foto: RTVS]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame