Sólo pre Karola Poláka

Sólo pre Karola Poláka

Na Rádiu Pyramída si tento týždeň pripomíname nedožité 85. narodeniny legendárneho športového komentátora a reportéra Karola Poláka, ktorý sa narodil 7. septembra 1934 v Bratislave.

Otec Karola Poláka bol bývalý ligový futbalista a tak svojho syna odmalička viedol k športu. Karol sa stal brankárom vo vtedajšej Červenej hviezde Bratislava. V doraste bol brankárom a potom hral šesť rokov druhú basketbalovú ligu. Študoval na divadelnej fakulte VŠMU v Bratislave. Napokon sa však nestal hercom, ale športovým komentátorom v Československej televízii.

S mikrofónom v ruke precestoval všetky naše štadióny a športoviská a vrcholné podujatia po celom svete. Jeho sonórny hlas a typický spôsob prejavu si spájame najmä s futbalom a krasokorčuľovaním.

Bol na 12 olympijských hrách, 9 majstrovstvách sveta vo futbale a 26 majstrovstvách sveta v krasokorčuľovaní. Zúčastnil sa na množstve ďalších turnajov, medzištátnych futbalových zápasoch a európskych klubových futbalových súťažiach. V Československej televízii pracoval 34 rokov. Príležitostne moderoval aj rôzne spoločenské akcie. Zomrel v roku 2016 vo veku 81 rokov v Bratislave.

Reláciu Sólo pre Karola Poláka (2005) pripravili autor Emil Benčík a moderátor Marián Grebáč. Zvuková a hudobná spolupráca Ľuba Olšovská a Dana Reková.

[foto: TASR]

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame