Sólo pre Petra Dvorského

Sólo pre Petra Dvorského

Pri príležitosti 95. výročia rozhlasu a 65. výročia televízie, ale aj blížiacich sa Vianoc, sme vybrali z archívu reláciu so vzácnym hosťom, ktorý v septembri oslávil sedemdesiatku. Operný spevák Peter Dvorský patril v 80. rokoch spolu s Domingom, Pavarottim a Carrerasom medzi najlepších tenoristov sveta.

Nie náhodou ho prezývali „slovenský Pavarotti". Svojim spevom očaril publikum v milánskej La Scale, v Metropolitnej opere v New Yorku, v Boľšom teatri v Moskve či vo Viedenskej štátnej opere. Pieseň Najkrajší kút v šírom svete v jeho podaní sa stala akoby našou druhou hymnou.

Taliansky autor Roberto Bellotti ho v knihe Peter Dvorský spoza kulís opísal nielen ako jedinečného umelca, ale aj pohodového človeka so zmyslom pre humor. O tom sa presvedčili v roku 2006 aj autor Emil Benčík a moderátor Marián Grebáč, keď si Petra Dvorského pozvali do vianočnej relácie z obľúbeného cyklu Sólo pre....

A verte, že Peter Dvorský veru má na čo spomínať. Porozpráva niekoľko vtipných príhod zo svojho života a z divadelného zákulisia. Prezradí, že má rád život, miluje svoju rodinu, váži si priateľov a bez hudby a spevu by nevedel žiť. Každoročne sa teší na vianočné sviatky v kruhu svojich blízkych, kde nikdy nechýbajú koledy a najkrajším darčekom je vzájomná láska.

[text: Marián Grebáč, foto: Ivan Majerský, TASR]

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame